woensdag 10 juli 2013

Vakantie!


Het is weer vakantie tijd.
Op de praktijk is dat altijd weer een beetje een bijzondere periode.
Aan de ene kant vallen er veel afspraken uit omdat mensen op vakantie gaan. En bij mooi weer gebeurt het ook weleens dat er afspraken ‘vergeten’ worden.
Aan de andere kant zijn er juist patiënten die klachten krijgen en het liefst vandaag, of anders morgen nog geholpen willen worden, omdat het vliegtuig klaar staat om te vertrekken. We proberen altijd iedereen zo goed mogelijk ter wille te zijn en dit jaar is dat gelukkig nog voor iedereen gelukt.
Volgende week hebben we ook spoedgevallendienst.  In de spoedgevallendienst werken we ook met onze normale vaste agenda. Dan is het vaak zo dat de agenda er op het einde van de dag totaal anders uitziet dan de agenda waar we mee begonnen. We verwachten dit jaar veel spoedgevallen, omdat er al veel tandarts in de regio op vakantie zijn. Fijn ook altijd als we op die dagen mensen van hun pijn af kunnen helpen. Vaak wordt de tandarts ervaren als een ‘noodzakelijk kwaad’.  Maar op deze dagen zien we een hoop dankbare patiënten voorbijkomen.
Dan valt in deze periode ook de Ramadan.  Voor patiënten die moslim zijn is een tandartsbehandeling in deze periode wat lastiger is om te laten doen. Ook hierbij hebben we dan ook de nodige verschuivingen in de agenda, omdat afspraken vanwege de Ramadan uitgesteld moeten worden of juist omdat mensen vóór het begin van de Ramadan hun behandeling gedaan willen hebben.
Vanaf 19 juli sluit de praktijk voor 3 weken. Op 12 juli gaan we weer met frisse moed en nieuwe energie aan de slag. De tandarts en alle medewerkers gaan hun welverdiende 3 weken vakantie vieren.
Mocht u in deze periode toch klachten krijgen dan hoeft u niet te wachten tot we terug zijn. Via het gebruikelijke telefoonnummer van de praktijk krijgt u het nummer van de spoedgevallendienst te horen.  Daarnaast hebben we een aantal tandarts-collega’s  bereid gevonden om voor ons waar te nemen. De beschikbaarheid van deze tandartsen vermelden we ook op het antwoordapparaat en via een affiche op het raam van de praktijk.
Natuurlijk hopen we gewoon dat niemand ons in deze periode zal missen (ja… als kiespijn!) of nodig zal hebben. We wensen iedereen een heerlijke zonnige vakantieperiode toe.
Tot na 12 augustus!
O, en mocht u op uw vakantiebestemming kiespijn hebben en toevallig deze auto tegenkomen? Misschien is de eigenaar van de auto bereid u te helpen. Dat moet een tandarts zijn!
plaatje van waslijn.com 10-07-2013
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten